Omzet MKB in hogere sferen door cloud

Mocht u er nog aan twijfelen of de cloud van waarde kan zijn voor uw organisatie: een onderzoek van onderzoeksbureau Pb7 in opdracht van Exact en KPN toont aan van wel. De omzetgroei van Nederlandse bedrijven die geen cloud oplossingen gebruiken bedragen bedroeg 2%, vs. 14% voor bedrijven die dit wel intensief doen.

Delen van informatie

Information sharingDe voordelen van de cloud zitten vooral in het makkelijker vinden van (nieuwe) klanten, het makkelijker vinden van (klant)informatie en het eenvoudiger delen van informatie.
Deze voordelen worden vooral gebruikt voor acquisitie doeleinden. Dit is dan ook één van de grootste uitdagingen waar bedrijven mee kampen. Inzicht in de klant is de sleutel om hen beter van dienst te kunnen zijn, waarde toe te voegen en om de omzet te verhogen. Veel bedrijven geven in het onderzoek aan dat cloudoplossingen hen hierbij helpen. Dat blijkt ook nog eens gebruiksvriendelijker te werken dan traditionele oplossingen en de informatie is in de cloud makkelijker te delen.

De cloudbarometer

Het onderzoek betrof een peiling onder 2975 MKB bedrijven met minimaal 50 medewerkers in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Amerikanen doen het hierbij het best met een omzetgroei van 32%.

Meer mogelijkheden

Hoewel het onderzoek zich vooral richt op cloudtoepassingen, zijn er meer mogelijkheden om voordelen te behalen uit de cloud. Werkplekken kunnen bijvoorbeeld in de cloud worden gezet, waardoor medewerkers altijd en overal bij hun informatie kunnen komen.
Een betere privé-werk balans – en de mogelijkheid hier invloed op uit te oefenen – lijdt tot een hogere medewerker tevredenheid, gemotiveerdere medewerkers en een productiviteitsstijging.
Daarnaast kunnen de kosten afnemen als de werkplek wordt gestandaardiseerd en beter inzichtelijk is wie welke software gebruikt.

Voor meer informatie, zie “werkplek innovatie en de cloud“.

“Omzet MKB in hogere sferen door cloud” heeft als bron: Computable

The post Omzet MKB in hogere sferen door cloud appeared first on Intellegus B.V..
Source: InTellegus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.