Boeken

Boeken voor projectsucces! Basisboeken voor projectmanagement.

Op deze pagina vind je het grootste aanbod Prince2, IPMA, PMO, Agile, SCRUM, PMW, MSP en Lean Six Sigma boeken!

 Klik op het logo voor meer informatie over de methodiek – klik op de link ONDER het logo om naar het overzicht van de projectmanagementboeken te gaan:


Prince 2 boeken
IPMA boeken
PMBoK / PMI boeken
Agile boeken
Scrum boeken
PMW boeken
 
MSP boeken
Lean Six Sigma boeken
 

Boeken voor persoonlijke ontwikkeling voor projectleiders en projectmanagers

Naast de ontwikkeling die je als projectleider doormaakt binnen verschillende projectmanagement methodieken, ontwikkel je je vaardigheden als succesvol projectleider ook door je als persoon te ontwikkelen.  Waar je op zou willen ontwikkelen is natuurlijk volledig afhankelijk van jou als persoon en jouw situatie. Toch zijn er een drietal boeken die wij kunnen aanraden

Algemene informatie over projecten en projectmanagement

Projectsucces is als projectleider te bereiken door je te focussen op het eindresultaat en op de juiste momenten de juiste instrumenten uit de verschillende projectmanagementmethoden te gebruiken. Een doorslaggevende succesfactor kun je als projectmanager dus vervullen – ontwikkel je daarom niet alleen binnen de kaders van projectmanagementmethodieken, maar ook als individu.

Projectleider vs projectmanager – beide termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar als je kijkt naar de betekenis van leiden en managen dan weet je dat teamleden een leider zullen volgen en van een manager te horen krijgen wat ze moeten doen. Wees je er van bewust wanneer je welke methode van sturen aanwendt; hoewel leiderschap over het algemeen beter geaccepteerd wordt en snel tot beter resultaat leidt is de meer directieve manier van sturing soms ook een effectieve manier om een team te leiden.

E-book downloaden of toch liever de paperback? We zien het aanbod e-books sterk toenemen en steeds meer mensen hebben een device om boeken op te lezen. Of je nu een e-reader koopt, of je e-books op een iPad leest – digitale e-books winnen steeds meer terrein. Opvallend is echter dat veel e-books net zo duur of in een enkel geval zelfs duurder dan papieren varianten zijn. Het gemak is groot – als je een e-book bij ons besteld kun je over het algemeen binnen 10 minuten lezen – downloaden, installeren, klaar. De papieren variant moet nog op de post en is er meestal de volgende dag, maar dat duurt toch weer een dag. Wat je voorkeur is, is persoonlijk. Een boekenkast staat ook niet in elk huis, wellicht speelt dat ook nog een rol.