Agile boeken

<< Hoofdpagina boeken


Op deze pagina vind je diverse Agile boeken, gesorteerd op populariteit en relevantie. Wil je meer weten over Agile, bezoek dan onze Agile methode pagina. Opleidingen Agile vind je op deze pagina. Agile is engels voor wendbaar en dat is precies waar agile als filosofie om je bedrijf mee te runnen om draait. Wendbaarheid. Deze business agility helpt je om sneller klanten te ondersteunen in de altijd veranderende wensen en eisen en zo je concurrentie de pas af te snijden. Uiteindelijk zullen klanten het meest wendbare bedrijf verkiezen – deze blijft immers actueel de wensen en eisen invullen.

De top 5 Agile boeken

“Dit is Agile” is een goed leesbaar Nederlandstalig boek om bekend te raken met Agile. De overige boeken zijn erg populair en soms alleen in het Engels verkrijgbaar. “Get Agile” bijvoorbeeld is een Engelstalig boek wat de lezer mee neemt in de route naar het worden van wendbaar – oftewel Agile. Het boek Agile Product Management with Scrum gaat in op hoe Scrum product owners en Scrum masters Product management kunnen uitvoeren op de Agile Scrum manier. Het boek ‘Coaching Agile Teams’ leert de lezer hoe Agile teams gecoacht kunnen worden in de praktijk, het is uitermate geschikt voor Scrum masters of mensen met de ambitie er een te worden. Het boek Agile software requirements richt zich op de eisen die aan software worden gesteld vanuit Agile perspectief.

Agile Project Management boek: Het managen van Agile projecten

Het volgende boek verdient speciale aandacht. Het boek Het managen van Agile Projecten richt zich op projectleiders die agile principes willen inzetten in hun projecten. Het eerste Nederlandstalige boek met als thema Agile projectmanagement. Het geeft een goede visie op projectmanagement in een Agile wereld, al biedt dit meteen vragen over de rol van de projectleider in een Agile bedrijfsvoering. Must-read voor projectleiders dus.


Eén reactie op “Agile boeken”

Reacties zijn gesloten.