MSP boeken

<< Hoofdpagina boeken


Op deze pagina vind je MSP gerelateerde boeken. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je de zoekopdracht naar wens aanpassen. Meer over MSP vind je hier. Opleidingen vind je hier. MSP staat voor Managing Succesful Programmes – een methode voor het beheersen en uitvoeren van programma’s binnen projectorganisaties.

MSP boeken

Onderstaand is een selectie van boeken over MSP. Kan je niet vinden waar je naar zocht, kan je een volledig overzicht van MSP boeken hier vinden


Programma management op basis van MSP

Net als ITIL en PRINCE2, is MSP een geregistreerd handelsmerk van OGC (Office of Government Commerce). Bert Hedeman en Gabor Vis van Heemst zijn tevens de medeauteurs van de succesvolle uitgave Projectmanagement op basis van PRINCE2 (verkrijgbaar in Nederlands, Engels en Duits) en van: Projectmanagement op basis van NCB V3 IPMA C en IPMA D. Deze nieuwe druk is aangepast aan MSP Edition 2007 Opnieuw is de inhoud van dit boek een uitstekende voorbereiding op het MSP Foundation examen Mede door de bijlagen (Begrippenlijst, Overzicht van Managementproducten, enz.) is dit boek tevens een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die zich wil verdiepen in programmamanagement of in de methode MSP De helder geschreven tekst en de vele afbeeldingen maken de inhoud goed toegankelijk

De kleine MSP

Een methodiek voor programmamanagement; het bereiken van strategische doelen
Het uitvoeren van diverse veranderingsprojecten is de traditionele manier om veranderingen door te voeren. Het bezwaar van deze aanpak is dat projecten zich voornamelijk richten op het halen van concrete en tastbare resultaten, terwijl de beoogde veranderingen veelal strategisch van aard zijn.

De resultaten en de bestuurbaarheid van veranderingstrajecten laten zich moeilijk kwantificeren. Zo lopen bedrijven het risico de greep op projecten en geïnitieerde activiteiten te verliezen. Ook is het moeilijk om vast te stellen of de aansluiting van de veranderingsprojecten met de gewenste visie en strategie van het bedrijf is geborgd.

Met behulp van De kleine MSP kunnen directies, lijnmanagers, programma- en projectmanagers structuur geven aan de initiatieven in hun organisaties. De kleine MSP is behulpzaam met het op de juiste manier definiëren en besturen van veranderingsprogramma’s en bevat tevens een methode voor het meetbaar maken van de strategische doelen en de aansluiting van de initiatieven met deze doelen.

Het boek bevat een volledige beschrijving van de methode MSP en kan voor elk veranderingsprogramma gebruikt worden

MSP Compact

Nieuwe samenwerkingsverbanden, vooruitgang in techniek, economische noodzaak: er zijn veel krachten waar organisaties vandaag de dag mee te maken hebben. Het doorvoeren van veranderingen is dan ook aan de orde van de dag en pure noodzaak. Soms zijn ze visiegedreven, soms gewoon nodig omdat wet- en regelgeving dat vraagt. Managing Successful Programmes (MSP®) is een standaard voor programmamanagement die helpt structuur aan te brengen in het managen van strategische veranderingstrajecten. Deze uitgave biedt een compact overzicht van MSP® (versie 2011) en is bedoeld voor iedereen die de basis van MSP® wil begrijpen. Deze uitgave is een goede basis voor de voorbereiding op het examen MSP® Foundation en het kan tevens dienen als naslagwerk voor iedereen die een rol heeft in programma’s. Met deze uitgave: * begrijpt u de principes van MSP® en hun belang voor programma’s; * leert u het procesmodel van MSP® kennen en de samenhang met activiteiten en producten; * krijgt u inzicht in de toepassing van de MSP® besturingsthema’s; * kent u het doel en de opbouw van de MSP® documenten. Michiel Ruzius is trainer/adviseur bij NIMO Project Management Instituut te Soesterberg. Hij heeft een brede ervaring in project- en programmamanagement bij middelgrote en grote organisaties en is gecertificeerd trainer MSP®. De serie The Project House omvat schriftelijke en digitale uitgaven gericht op educatie en professionalisering van project- en programmamanagement, zoals praktijkboeken, speciale uitgaven en leermaterialen.