PRINCE2 Practitioner online zelfstudie

<< Terug naar het Opleidingen overzicht


PRINCE2 practitioner behalen kan uiteraard door het volgen van een PRINCE2 practitioner opleiding, maar de stof leent zich ook goed voor een PRINCE2 practitioner online zelfstudie. Op deze pagina staan opties voor zelfstudie en te gebruiken hulpmiddelen uiteen gezet. PRINCE2 practitioner bestaat uit een theoretisch deel (Foundation) en een aanvullend deel waarbij een casus onderdeel is van het examen.

Leerplan opstellen

 • Stap 1 – bepaal je (leer)doel
  Afhankelijk van je doel kun je de juiste route kiezen; wil je certificeren of alleen meer leren over het onderwerp?
 • Stap 2 – bepaal de aanpak en jouw mate van zelfstudie
  Als je gedisciplineerd bent en goed zelf kunt studeren heb je wellicht genoeg aan het boek. Als je liever de leidraad van een online zelfstudie volgt zijn deze opties er eventueel ook.
 • Stap 3 – zorg voor het juiste lesmateriaal
  Afhankelijk van je gekozen leerplan en -aanpak zorg je voor het juiste materiaal. Bestel het boek c.q. de boeken, schrijf je in voor de online zelfstudietraining e.d.
 • Stap 4 – rond de opleiding af, eventueel met een certificeringsexamen
  Als je de stof tot je hebt genomen biedt het boek, diverse online bronnen of de online zelfstudie cursus je de mogelijkheid je kennis te toetsen alvorens het feitelijke examen af te leggen. P

De cursusmiddelen

Boeken

Het meestverkochte PRINCE2 boek – verkrijgbaar als papieren versie & e-book (direct downloaden):

Voorbereiden op het PRINCE2 examen kan met behulp van de volgende boeken, specifiek gericht op examentraining:

 

Online zelfstudie / e-learning opties

Adding Value Consulting (AVC) | € 1.350 | Niveau: none | Beoordeling: 9,7 (10 ervaringen)Logo van Adding Value Consulting (AVC)
PRINCE2® 7th edition Foundation & Practitioner - Projectmanagement - eLearning, inkl. online examens Nu: Gratis herexamens! PRINCE2 7 is de nieuwste update van PRINCE2, een van de meest erkende en gerespecteerde projectman&hellip;
Start\Brochure aanvragen\Bekijk alle PRINCE2 Practitioner trainingen en cursussen
CLS Computertrainingen | € 945 | Niveau: none | Beoordeling: 10,0 (1 ervaring)Logo van CLS Computertrainingen
De cursus PRINCE2 Practitioner - via e-learning is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de PRINCE2 projectmanagementmethode, maar geen klassikale training wil volgen. De cursus is v PRINCE2 is inmiddels voo&hellip;
Start\Brochure aanvragen
Adding Value Consulting (AVC) | € 1.450 | Niveau: none | Beoordeling: 9,0 (1 ervaring)Logo van Adding Value Consulting (AVC)
PRINCE2® 6th edition Foundation & Practitioner - Projectmanagement - eLearning PREMIUM, incl. online examens - Nederlands (nu: Gratis herexamens) Deze PRINCE2® 6th edition Foundation & Practitioner eLearning PREMIUM is dé &hellip;
Start\Brochure aanvragen

Klassikale opleidingen PRINCE2 Practitioner vind je hier.

Studiebelasting

De zelfstudie bedraagt 60 uur in totaal, afhankelijk van de basiskennis en leertempo van de cursist.
* Tip: Ben je al even uit het studeren, gun je zelf dan de tijd om te wennen aan het doornemen van de soms droge pittige stof. Begin met een half uur tot een uur te lezen en breid dat langzaam uit. Maak aantekeningen en zorg voor een rustige leeromgeving.

Handige links & oefenopgaven

Meer PRINCE2 boeken:


Advertentie
[dfads params=’groups=130&limit=1′]