Scrum boeken

<< Hoofdpagina boeken


Scrum boeken beschrijven de filosofie achter Scrum, de werking van Scrum teams en de kracht van Scrum in ontwikkelprojecten. Deze erg populaire methode om snel betere software te ontwikkelen vindt z’n weg zelfs buiten de IT. Zo is er edu-scrum als alternatief en wordt de Agile Scrum filosofie ingezet om ook in andere vakgebieden sneller betere kwaliteit producten en diensten te leveren. Wil je meer weten over Scrum, lees dan onze Scrum pagina met Scrum woordenboek eens door. Scrum opleidingen vind je op onze Scrum opleidingspagina.

De kracht van Scrum

Het bestverkochte Scrum boek op het moment is ‘De kracht van Scrum’. Het behandelt de toepassing van Scrum in de praktijk aan de hand van sprekende voorbeelden.

Een inspirerend verhaal over een revolutionaire projectmanagementmethode. SCRUM is een op Lean gebaseerde projectmanagementmethode voor het snel en effectief ontwikkelen van software. Scrum hanteert een stap-voor-stap aanpak en stelt waardeverhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt al veel gebruikt in de IT, maar is ook daarbuiten uitstekend toepasbaar en wint de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit.

Dit bijzondere managementboek in de stijl van een roman is in twee à drie uur te lezen. Het vertelt het verhaal van Mart Versteeg, CTO bij een software-bedrijf, die worstelt met een hopeloos vertraagd softwareproject voor een Amerikaanse klant. Met behulp van Pekka, een Finse Scrum-coach, gooit hij het roer om, waarbij hij een aantal van de veelvoorkomende problemen in zijn organisatie structureel oplost.

Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft.
Eelco Rustenburg leidt de Agile consultancy- en trainingsdivisie bij Xebia, een van de pionierende partijen achter de opkomst van Scrum in België en Nederland.

‘Ik heb het verhaal in één ruk uitgelezen. Je leert veel over Scrum en Agile, maar hebt geen moment het idee dat je een leerboek aan het lezen bent.’ – Willem van Groenland, CIO van het jaar 2008 bij Bol.com
‘Leest als een spannend jongensboek met Scrum als de grote held!’ – Aad ‘t Hart, Directeur R&D, Exact Software

Scrum door Jeff Sutherland

Wellicht het bekendste Scrum gerelateerde boek, geschreven door Scrum guru, auteur en spreker Jeff Sutherland. Het boek leest erg prettig weg, doorspekt van sprekende voorbeelden en duidelijke uitleg en toelichting. Aanrader!

Iedere manager heeft inmiddels wel van Scrum gehoord: het projectproces dat optimale snelheid paart aan regelmatige kwaliteitschecks en maximale vrijheid van teams. Maar hoe het precies werkt, en in hoeverre deze uit de it-hoek afkomstige methode elders toepasbaar is, blijft voor velen nog onduidelijk. Jeff Sutherland, die de methode ontwikkelde, geeft in dit boek de antwoorden. De kernvragen zijn: Wat moet er gebeuren, Wie gaat dat doen en Welke problemen kom je tegen? Een zogenoemde Scrum Master houdt de vinger aan de pols en maakt ieders verantwoordelijkheid behapbaar en concreet. Scrum is een wonder van samenwerking, communicatie en teamgeest. De door veel leiders zo gehate stroperigheid van organisaties wordt ermee doorbroken, en voor de medewerkers zelf is niets zo inspirerend als met eigen verantwoordelijkheid snel resultaat te zien. Bovendien – en dat is uniek aan deze methode – betrek je de klant al vanaf het begin bij het product!

Scrum voor Dummies

Uit de reeks ‘voor Dummies’ boeken een helder boek over Scrum, voor dummies. Als je al bekend bent met de reeks weet je wat je kunt verwachten, niet voor niets derde in de top 3 van Scrum boeken.

Totaal overzicht van Scrum boeken

Mocht je bovenstaande boeken al hebben, of Scrum boeken met een specifiek thema zoeken dan vind je deze in onderstaande overzicht. Ook kun je de zoekfunctie gebruiken om je boek te zoeken en te vinden.


Overzicht van alle Scrum boeken

.