8 tips voor leiders die echt werken

4 – Zorg dat nieuwe teamleden makkelijk integreren in het bestaande team

De waarden en cultuur van het team dienen snel bekend te worden bij een nieuw teamlid. Een behendig leider zal een nieuw teamlid niet lang laten zwemmen, maar zorgt voor goede coaching en een uitnodigend programma waarin kennis en ervaring wordt bijgespijkerd. Maak het succes van het nieuwe teamlid onderdeel van het succes van het team.

Businesman touching virtual screen
Businesman touching virtual screen

5 – Doe aan team-branding

Succesvolle teams hebben een sterke eigen identiteit. Laat je team aan het begin van de samenwerking een eigen teamnaam, slogan, logo of andere identiteit kiezen en zorg dat alle teamleden zich hier achter scharen. Niet alleen is dit goed voor de bekendheid binnen de rest van de organisatie, maar het is nog beter voor de samenhorigheid van het team. Een succesvol team met duidelijke identiteit – daar wil iedereen bij horen. Vier successen vanuit de teamidentiteit en zorg dat het team-merk waarde heeft een behoudt.

6 – Leer het belang van conflict oplossing

Er zal vroeg of laat een conflict optreden binnen het team. Waar mensen onder soms grote druk samenwerken zal wrijving ontstaan en kan een conflict ontstaan. Een succesvol leider weet raad met conflicten en zorgt voor een duidelijke conflict hantering en oplossing, waarbij het conflict nooit uit de weg gegaan wordt maar voldoende aandacht krijgt. Conflicten horen bij succesvol opereren en zullen leiden tot beter resultaat, dus gebruik deze meningsverschillen in het voordeel van het team. Laat het in ieder geval niet sluimeren en escaleren.

[bol_bestsellers limit=”4″ block_id=”bol_57c4245f4dcf4_bestsellers” cat_id=”23949″ name=”stratt” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”900″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

About Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

View all posts by Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.