8 tips voor leiders die echt werken

7 – Bouw je team binnen en buiten het kantoor

Elkaar persoonlijk kennen is een fundamenteel onderdeel van teamvorming. Zolang men elkaar alleen zakelijk en afstandelijk kent zal er wellicht samenwerking kunnen zijn, maar geen teamvorming. Zorg dat er dus buiten het kantoor mogelijkheid is om elkaar te laten leren kennen en zorg voor rituelen tijdens werktijd waarop mensen even uit de sleur gehaald worden om samen wat te doen, zoals lunch, een korte wandeling buiten of informele brainstormsessie. Daarnaast dus activiteiten buiten kantoor organiseren waar mogelijk om de band te versterken – deze tijd en geld verdient zichzelf terug.

8 – Vier prestaties en successen met overtuiging

Hard werken wordt niet alleen beloond met salaris, maar ook met succes. Deadlines die gehaald worden, deliverables die geleverd zijn of andere successen die bijdragen aan het eindresultaat mogen nooit ongemerkt voorbij gaan. Een borrel, lunch of wanneer mogelijk avond activiteit is essentieel om het team succesvol te houden.

 

De mensen in het team maken het bedrijf waarin dit team acteert uniek. Sterke team zullen de uniciteit van producten en diensten tonen, door toewijding en creativiteit. Problemen worden sneller en adequater opgelost en de markt loopt achter jou aan in plaats van andersom. Het creëren van sterke teams is dus een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als leider.

Zelfs de beste leiders hebben soms een geheugensteuntje nodig – daarom deze 8 tips. Succes!

[bol_bestsellers limit=”4″ block_id=”bol_57c4245f4dcf4_bestsellers” cat_id=”23949″ name=”stratt” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”900″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

About Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

View all posts by Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.