De 5 beste iPad Projectmanagement app’s

iPadeEen iPad is niet meer weg te denken als gereedschap voor de projectleider en dus zijn we op zoek gegaan naar de beste projectmanagement app’s voor de iPad. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden die deze app’s je bieden. 

De 5 beste iPad Projectmanagement app’s

1 – Project planner HD

screen480x480
De iPhone app is al de populairste project planning app die er is op het moment, maar de HD versie voor de iPad biedt uiteraard een stuk meer werkruimte en overzicht. Gantt charts, export functies, cloud synchronisatie – ook de iPad versie van Project Planner is een koopje voor €5,99.

Download Project Planner HD

2. Mindjet Tasks

Collaboration-with-Tasks-e1359670127582
De focus van Mindjet Tasks ligt meer op het afronden van taken dan het feitelijk plannen, maar daarom zeker voor projectteams waar veel activiteiten gemonitord moeten worden een ideaal hulpmiddel. De app is gratis.

Download Mindjet Tasks

3. xPlan

xPlan-Task
Normaliter ben ik niet zo’n fan van dure app’s, want vaak is er een betaalbaar alternatief, maar xPlan is zo uitgebreid en mooi dat het toch het vermelden waard is. Gantt charts, planningen, taken en meer – xPlan vergt een ‘investering’ van €19,99 maar is het overwegen waard.

Download Xplan

4. Project management

project-manager-450x337
De app ziet er op het eerste gezicht wat middelmatig uit, maar blijkt prima bruikbaar te zijn voor planningen, het verdelen van taken en bijhouden van voortgang. De interface is wat spartaans, maar de content en hulpbronnen zijn prima (onder andere diverse filmpjes om je wegwijs te maken).

Download Project Management

5. Ace Project

apple-devices-en
Ace Project is eigenlijk een webbased projectmanagement tool, waar nu ook een iPad app van is gemaakt. Je hebt dus wel een account nodig van Ace Project om deze app te gebruiken, maar stelt je daarmee wel in staat je hele project te runnen vanaf je iPad. Er is overigens een gratis versie met ongelimiteerde hoeveelheid team leden, de beperking zit in de maximale grote van bestanden en niet van hoeveelheid teamleden.

Download AceProject


 

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.