Excel Tip: Excel Shortcuts

Excel tips

Inmiddels ben je genoeg bekend met Excel om te weten dat er een aantal hele handige functionaliteiten inzitten. Om nog sneller te werken met Excel hebben we deze keer de Top-10 Excel shortcuts voor je. Er gaat een wereld voor je open waardoor jij de echte Excel-wizard lijkt.

10: Open een nieuw tabblad

Als eerste Excel Shortcut hebben we deze makkelijke tip voor je: Maak snel een nieuw tabblad in je werkboek aan door Shift + F11 te gebruiken.  

9: Navigeer door je tabbladen

Veel van ons zijn gewend om “alt-tab” te gebruiken om tussen programma’s te navigeren. Gebeurd het jou ook regelmatig dat je van het ene naar het andere tabblad (wat je net gemaakt hebt met de bovenstaande tip) probeert te navigeren en plotseling weer een ander scherm toont? Uiteraard is er ook een shortcut voor het navigeren tussen tabbladen. Gebruik CTRL + PgUp of CTRL + PgDn.

Wist je trouwens dat door met je linker muisknop op de pijltjes te klikken je een overzicht krijgt van al je tabbladen? Super handig voor de mensen onder ons die veel tabbladen gebruiken, vaak met veel lange titels waar je niet allemaal doorheen wilt klikken.

Eén reactie op “Excel Tip: Excel Shortcuts”

  1. Super handig! Het is even wennen om niet steeds naar de muis te grijpen maar dit scheelt echt tijd als je veel in excel werkt zoals ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.