Excel tip: Slicers en Tijdlijnen

Excel tips

Slicer

Nu we een draaitabel hebben om mee te werken op de vorige pagina van “Excel tip: slicers en tijdlijnen”, kunnen we de slicer toevoegen.

Stap 3: Selecteer de draaitabel en kies voor het lint “opties” van de draaitabel. In het Engels “Analyze”. Daarna kiezen voor voor Slicer Invoegen.

Slicers_etc_3

Stap 4: Selecteer de gewenste gegevens om op te “slicen”:

Slicers_etc_4

In ons geval gaan we slicen op Bedrijf en op Omschrijving. Als je ze beide selecteert en op OK klikt, zullen er twee slicers worden toegevoegd:

Slicers_etc_5

Het is het meest handig om de slicers boven of links van de draaitabel te plaatsen, omdat de data in de draaitabel natuurlijk variabel is en je niet altijd weet hoe lang of breed te draaitabel kan worden.
Je kunt de slicers direct gebruiken door op een van de blauwe “knoppen” te klikken.

Stap 5: Meerdere opties toestaan of de filters wissen

Als je meerdere opties wilt toestaan (Bedrijf A en B, bijvoorbeeld), dan dien je eerst op het Slicers_etc_6 icoon te klikken. Met deze optie actief zijn meerdere selecties mogelijk.
Wil je de filters resetten, klik dan op Slicers_etc_7. Het filter wordt gewist.

Op de volgende pagina voegen we een tijdlijn toe.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_57c60589bf768_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”0″ default_search=”excel 2016″ name=”Excel boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”900″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

About Michel Boks

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. ICT-regisseur, business intelligence en big data specialist en auteur op Projectsucces.nl.

View all posts by Michel Boks →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.