IPMA PMO nieuwe certificering Project Management Office

Naast het IPMA A, B, C en D certificaat is het nu ook mogelijk om voor IPMA PMO certificering het examen af te leggen. In het IPMA PMO examen worden competenties getoetst zoals vastgesteld door IPMA die van belang zijn voor een effectief Project Management Office. 

In het nieuwsbericht van IPMA valt het volgende te lezen over IPMA PMO certificering en het bijbehorende examen:

Vanaf oktober start IPMA Certificering met het afnemen van IPMA PMOExamens.

Het belang van een professioneel PMO (Project Management Office) is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Een PMO is een verbindend dienstencentrum voor de organisatie zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau. Diensten aan het management van projecten, maar ook aan programma’s en portfolio’s. Denk dan aan het ontwikkelen en beheren van processen, procedures en werkin-structies; tools en technieken; het verstrekken van (management) informatie en advies.

Dit betekent natuurlijk ook dat de kennis en vaardigheden van alle betrokkenen op een hoger niveau moet komen. Inmiddels zijn hierover een aantal boeken verschenen en opleidingen beschikbaar.

IPMA Nederland en IPMA Certificering hebben er (in overleg met IPMA International) voor gekozen om samen met een aantal actieve IPMA leden vanuit de interessegroep PMO door middel van het ontwikkelen van een IPMA PMO certificaat meer erkenning te geven aan de professionals in dit vakgebied.

Informatie over het afnemen van het examen benodigd voor het behalen van de PMO certificering kun je hier vinden.

Het is raadzaam het opleidingsaanbod voor PMO trainingen in de gaten te houden en een training te volgen.

IPMA PMO opleidingen

Of lees meer over IPMA:

IPMA Certificeren

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.