Managen zoals Elon Musk

Elon Musk is bijna een cult figuur geworden. In 1 naam genoemd met visionairs als Steve Jobs. Zijn Tesla auto’s zijn de meest hippe auto’s om te hebben. De Model 3 was de best verkopende auto van 2019. Veel mensen willen er in kunnen rijden. Ik durf rustig te zeggen dat hoe men vroeger in de rij lag voor een iphone (of misschien nog steeds wel) dit nu het geval is voor een Tesla. Nog geen 15 jaar geleden was elektrisch rijden op een haar na dood. Nog geen 10 jaar geleden geloofde niemand dat elektrisch rijden echt de toekomst zou worden. Tesla was een start-up die ernstig verlies leed en uiteindelijk in 2017 tot beste automerk werd verkozen van Amerika  Dan hebben we het nog niets eens over SpaceX, een bedrijf dat in enkele jaren raketten wist te maken en een NASA contract binnensleepte. Musk doet dingen ongewoon, maar ook buitengewoon succesvol.  Wat kunnen we leren van zijn management stijl? kortom: Hoe kan ik managen zoals Elon Musk?

Jonge entrepeneur

Laten we eerst wat meer leren over Elon zelf. De in 1971 geboren Musk groeide op in Pretoria, Zuid-Afrika als kind van een Canadese moeder en Zuid-Afrikaanse vader. Musk heeft zichzelf leren programmeren en  programmeerde als tiener zelf een spelletje. Hij wist dit zelfs te verkopen en was daarmee op zijn 12e al entrepreneur.  Hij verhuisde met zijn broer naar de Canada om daar te gaan studeren. Vervolgens verhuisden ze naar de US.  Hij heeft  een bachelor or science (economie) en een bachelor of arts (natuurkunde) gehaald in Pennsylvania.

Hij start daarna nog een PhD aan Standford maar besluit uiteindelijk om het bedrijf Zip 2 te starten in 1995 met een start kapitaal dat hij van zijn vader krijgt. (pagina 1 van 6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.