Opleiden tot projectsucces?

Er zijn talloze opleidingen die opleiden tot projectmanager, of projectmanagers hun vaardigheden verder aanscherpen. Ook kun je je certificeren in een aantal veelgebruikte methodieken en standaarden. Welke opleidingen en certificeringen leiden daadwerkelijk op tot een succesvolle projectleider? En geeft een certificering wel een hogere kans op succes van uitgevoerde projecten, bijvoorbeeld voor een opdrachtgever of klant?

Opleiden tot droombaan?
Opleiden tot droombaan?

Vacatures en opdrachten voor projectleiders kennen vaak een opsomming aan zaken die iemand die solliciteert mee moet brengen; kennis en ervaring, expertise van het vakgebied waarin de projecten plaatsvinden en vaak één of meerdere certificeringen. Recent verscheen al een artikel waaruit bleek dat projecten uitgevoerd volgens Prince2 geen meetbaar hogere kans van slagen heeft dan een project wat louter met boerenverstand wordt uitgevoerd – dus wellicht zoeken opdrachtgevers en werkgevers de verkeerde competenties in hun kandidaten?

In het kader van wie betaalt bepaalt is het logisch dat projectminnend Nederland zich blijft certificeren op de gevraagde onderwerpen, maar stel dat dit geen rol zou spelen – wat zijn dan de competenties waarin een projectleider zich echt zou moeten bekwamen om succesvol te zijn anno 2015?

Bekijk ons aanbod van opleidingen >>
Bekijk het overzicht van certificeringen / methodieken >>

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.