Projectmanagement certificeringen – IPMA, PRINCE2 of PMI?

De vraag welke projectmanagement certificeringen voor jou de meeste toegevoegde waarde hebben was nogal een zoekplaatje. Daarom is er vanaf nu een duidelijk overzicht van alle PRINCE2, IPMA en PMI projectmanagement certificeringen te vinden op ProjectSucces.nl. Nu we toch bezig waren uit te zoeken welke certificering belangrijk zijn en voor wie; konden we deze kennis en informatie net zo goed met je delen. Uiteraard komen ook Agile en Lean Six Sigma certificeringen aan bod!

Projectmanagement certificeringen –  IPMA, PRINCE2 of PMI?

Projectmanagement certificeringen - IPMA, PRINCE2 of PMI?
Voorkeur voor Certificering deels ingegeven door waar je werkgever of opdrachtgever vandaan komt.

Overigens stopt het uiteraard niet bij IPMA, PRINCE2 of PMI, er zijn natuurlijk nog andere certificeringen die toegevoegde waarde kunnen bieden. Maar, de basis voor projectmanagement is nog altijd een van deze drie, zo bleek uit ons onderzoek naar aanbod en belangrijker, de vraag kant. Je vindt hieronder de certificering keuzehulp:

Certificering keuzehulp

Hoe zit het dan met LEAN Six Sigma, Agile Projectmanagement en Agile Scrum?

Uiteraard is er meer dan alleen IPMA, PRINCE2 en PMI Certificeringen, zo wordt steeds vaker ook Agile Projectmanagement en Agile Scrum gebruikt en is bijvoorbeeld in de zorg LEAN Six Sigma niet meer weg te denken. Ook voor deze methodieken en bijbehorende certificeringen hebben we het nodige voor je uitgezocht en op een rij gezet.

Agile projectmanagement en Agile Scrum certificeringen

Agile Projectmanagement

LEAN Six Sigma certificeringen

LEAN Six Sigma projectmanagement

Zelfstudie, online training of juist klassikaal?

Het behalen van een projectmanagement certificering is over het algemeen goed te doen, mits je goed bent voorbereid. Er zijn een aantal manieren om je voor te bereiden, zoals door middel van volledige zelfstudie met een boek, het behulp van een online training of door het volgen van een klassikale training. Achter bovenstaande knoppen vind je ook alles over de verschillende voorbereidingen en als je kiest voor zelfstudie zijn er tips te vinden, inclusief oefenopgaven voor verschillende examens. Kortom: een goede voorbereiding is het halve werk!

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.