Robotisering en ontwikkelingen

Een jaar terug schreef ik een artikel over robotisering en de rol van robots in onze samenleving. Ik stelde de vraag wat je gaat doen als de robots komen. Een jaar later kijken we naar robotisering en ontwikkelingen nu – komen ze er al, die robots? 

Verkoop ontwikkelingen van robots

Ja, die robots komen er. Laten we daarover alvast meteen maar duidelijk zijn, er worden er meer en meer verkocht en gebruikt. Vooral Zuid-Korea en China kopen elk jaar meer robots. Maar, arbeid is daar toch goedkoop? Dat was zo – maar zoals in India zichtbaar was na de outsourcing van IT, zie je hetzelfde gebeuren met outsourcing van assemblage en productie in China. Mensen worden rijker en gaan meer eisen en vanuit de landen waar de producten heen gaan worden meer eisen gesteld aan de kwaliteit van leven voor de arbeiders.

Verkoopcijfers robots wereldwijd door het dak - Robotisering en ontwikkelingen
Verkoopcijfers robots wereldwijd door het dak

En de stijging zet nog altijd door, waarbij de afzetmarkt voor Azie blijft.

>> Volgende pagina: 60.000 arbeiders op straat

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.