Scope Creep Video

Tank by PixabayJe kent het. Je begint aan een project met een duidelijke opdracht, en voor je het weer komt je klant, opdrachtgever, of wie er dan ook invloed probeert uit te oefenen, aan met een hele batterij aan additionele wensen. Kan dit er misschien bij? Kan dit anders? Ik wil toch nog…. En voor je het weet ben je met een compleet nieuw eindproduct bezig…. Daarom deze enigszins lange (10 min.) maar toch vermakelijke scope creep video over de ontwikkeling van een tank. Een gouwe ouwe.

 

Volgende keer als jouw opdrachtgever of klant weer aan komt met een wijziging voor je project, is het misschien een idee om deze video even te vertonen. Scope creep is immers een van de meest voorkomende risico’s van een project. Als je niet stevig genoeg in je schoenen staat en je laat je de wijzigingen overkomen, bedenk je dan dat jij erop aangekeken wordt als het project uitloopt of aanzienlijk duurder wordt. Blijf scherp en hou je opdrachtgever of klant ook scherp: blijf doorvragen waarom wijzigingen noodzakelijk zijn – wat is de business case?

Scope Creep Video

Meer over dit fragment

Wikipedia: The Pentagon Wars is een Amerikaanse avondvullende komische speelfilm uit 1998 gebaseerd op het boek The Pentagon Wars: Reformers Challenge the Old Guard van James G. Burton.
De film is een televisiefilm geproduceerd door HBO en geregisseerd door Richard Benjamin. De hoofdrollen worden vervuld door Kelsey Grammer, Cary Elwes en Richard Schiff.
De film is gebaseerd op de ervaringen van Luitenant-kolonel James G. Burton die in opdracht van het Amerikaanse Congres voor het Pentagon de testprogramma’s van nieuwe wapensystemen moest overzien. De ontwikkeling en het testen van de M2 Bradley, een gepantserd troepenvoertuig, staat centraal. Hoewel de film gebaseerd is op de realiteit, zijn veel gebeurtenissen fictief, en sterk gedramatiseerd.

Over Michel Boks

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. ICT-regisseur, business intelligence en big data specialist en auteur op Projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Michel Boks →

Eén reactie op “Scope Creep Video”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.