[VrijMiBo] Wat te doen als je telefoon in het toilet is gevallen

Het is de grootste nachtmerrie van elke telefoonbezitter – je mobiele steun en toeverlaat valt per abuis in het toilet. Tijdens het ophijsen van je broek glijdt het slimme ding uit je broekzak en .. *plons*. De vraag is, wat moet je doen als je telefoon in het toilet is gevallen? Geen nood, hierbij een stappenplan – omdat het bijna VrijMiBo is!

Wat te doen als je telefoon in het toilet is gevallen

  1. Haal je telefoon uit de wc.
  2. Zet je telefoon direct uit.
  3. Haal de simkaart eruit, de batterij en eventuele geheugenkaartjes. Kan je batterij er niet uit, zorg dan dat je telefoon uit is.
  4. Droog je telefoon voorzichtig af met een handdoek of papier.
  5. Leg je telefoon in een bak met (droge, ongekookte) rijst. Rijst absorbeert vocht erg goed en zal tegelijkertijd niet in elk gaat je van je telefoon terecht komen.
  6. Geef het tijd, tenminste 24 uur wachten als je je telefoon in je rijstbad hebt gelegd. Als je nog vocht ziet na 24 uur, nog langer wachten en eventueel rijst verversen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op succes.

Wat moet je absoluut niet doen als je telefoon in het toilet is gevallen?

  • De telefoon doorspoelen. Ik kan het me voorstellen, maar hij zal er niet beter van worden. Ook niet schoner.
  • De telefoon met een föhn droogblazen. Dit blaast het vocht verder je telefoon in, hij gaat er eerder stuk van dan dat het wat oplost.
  • De telefoon opladen of aanzetten. Zonder stroom is de kans op overleven, na opdrogen, het grootst. Kortsluiting volgt als er nog vocht in je toestel zit en je gaat opladen of het toestel aanzetten.

Tenslotte: Op hoop van zegen zet je je telefoon weer aan. Misschien heeft ie het toilet-avontuur overleefd. Succes en een fijn weekend!

 

a1feb912c5ab84730273f46632655e85

 

Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Eén reactie op “[VrijMiBo] Wat te doen als je telefoon in het toilet is gevallen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.