Projectmanagement certificeringen

Als (aankomend) projectmanager is het soms lastig om de bomen te zien door het bos van certificeringen die worden aangeboden. Welke certificering kun je nu het beste halen? Wat levert de meeste toegevoegde waarde op? Op deze pagina laten we zien wat de meest voorname verschillen zijn en helpen we je de juiste certificering te kiezen. IPMA vs. PMP vs. PRINCE2 in een notendop.

Wil je meer weten over Agile / Scrum certificeringen, klik dan hier voor meer informatie.

De grote drie projectmanagement certificeringen

De meeste projectmanagers beginnen hun certificering met één van de grote drie: PRINCE2, IPMA of PMI. Hoewel er daarnaast nog een aantal andere trajecten voorhanden zijn, komen deze drie certificeringen het meest voor en zijn ze ook nog eens het meest gevraagd door werkgevers in binnen- en buitenland.
MSP is meer gericht op programmamanagers, en hoewel ervaring met Agile en scrum een veel gevraagd onderdeel is, zien we nog niet direct veel vraag naar projectmanagers die daadwerkelijk AgilePM gecertificeerd zijn. Lean is meer gericht op het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de lijn, en valt daarmee in een andere categorie.

>> Lees op de volgende pagina meer over Prince2