Projectmanagement certificeringen

PMI

De laatste van de grote drie is PMI. Het PMI Institute biedt diverse certificeringen aan, waarvan voor projectmanagers vooral de PMP (Project Management Professional) certificering van toepassing is. PMP is net als IPMA een internationale certificering. In de Verenigde Staten, in Azië en bij veel internationale concerns is PMP populairder dan IPMA. Als je internationaal gaat werken, dan helpt IPMA-C je dus wel, maar een PMP certificering zal meer gevraagd worden.
PMP is qua inhoud een beetje een gemiddelde tussen IPMA en PRINCE2. Het biedt een framework, waarbij fasen en producten worden behandeld en de inhoud van deze fasen (zoals PRINCE2 ook redelijk technocratisch is), maar ook competenties komen aan de orde – hoewel weer niet zo uitgebreid als bij IPMA.
De PMP certificering kun je halen met een examen, maar ook opleiding is belangrijk. Je moet naast een vooropleiding ook specifieke projectmanagement training hebben gevolgd. Deze eis is zelfs zwaarder als je geen bachelor titel hebt. Ook moet je per 3 jaar additionele “punten” halen (door opleiding, seminars, enz.) en moet je dus je certificering vernieuwen.

Lees hier meer over PMI trajecten!

>> Lees op de volgende hoe de verschillende methoden zich verhouden tov elkaar