Agile en Scrum Certificeringen

Naast de traditionele projectmanagement certificeringen, is de laatste jaren een enorme populariteit ontstaan in het “agile” (wendbaar) doen/maken van projecten. Nu bestaat de gedachte van “Agile” en de daaraan gelieerde methode “Scrum” al een tijd, maar de laatste jaren is het meer een gegeven geworden dat vooral systeemontwikkel projecten “Agile” worden gedaan en dat Scrum wordt gebruikt dan dat PRINCE2 bijvoorbeeld leidend is.
Het Agile werken en het gebruik van Scrum verspreidt zich inmiddels ook naar andere werkgebieden dan Systeemontwikkeling. Het is daarom zeker interessant om een Agile certificering te overwegen.

Wil je meer weten over de traditionele projectmanagement certificeringen, klik dan hier.

Wat moet je hier nu mee als projectmanager?

Een goede vraag, want veel Agile aanhangers vinden dat een projectmanager niet meer nodig is. Dat ligt genuanceerder. Er zijn een aantal opties voor je. Je kunt je certificeren tot bijvoorbeeld Agile Projectmanager (AgilePM), je kunt een Agile Practitioner of Master worden, maar een andere optie is dat je je certificeert tot Scrum Master.

AgilePM

AgilePM-LogoDe Agile Project Manager certificering is een certificering die door APMG International wordt verstrekt. Deze is gebaseerd op de principes van DSDM Atern. Je leert hoe je een succesvol Agile project kunt opzetten, hoe je deze uitvoert, welke managementstijlen je hiervoor nodig hebt (je kunt je voorstellen dat die anders kunnen zijn dan een traditioneel project) en hoe je AgilePM kunt combineren met bijvoorbeeld PRINCE2. Dat laatste is handig, omdat veel bedrijven PRINCE2 nog steeds als standaard hanteren.

>> Lees op de volgende pagina meer over AgilePM certificering

Eén reactie op “Agile en Scrum Certificeringen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.