VIDEO: Betrokkenheid creëren met je presentatie

Elke projectleider heeft zijn project wel eens moeten ‘verkopen’ in een presentatie aan stakeholders. Gebruikers van producten, managers, of misschien wel gewoon de teamleden die moeten worden geïnformeerd over wat er gaat gebeuren. Wat je wilt bereiken, is dat de informatie die je over gaat brengen, landt bij je publiek. Maar je wilt ook dat je publiek enthousiast wordt en als het even kan je verhaal ook weer doorvertelt aan anderen – met hetzelfde enthousiasme natuurlijk! Maar… hoe vaak zijn er geen zalen gevuld met verveelde mensen die spelen met hun telefoon of tablet? Waarbij de  standaard slides die wéér eens zijn gemaakt aan hun neus voorbij flitsen, vergezeld van een monotoon verhaal? Waarna ze de zaal verlaten met de gedachte “we zullen zien wat er van komt”?

In onderstaande video legt James Wedmore uit op welke 5 manieren je ‘een verhaal’ kunt vertellen aan het publiek, die hen aanspreekt en meeneemt en wél de betrokkenheid geeft die je zoekt. Kort gezegd kan dit via het vertellen van:

  • Een persoonlijke ervaring,
  • Het overwinnen van obstakels,
  • Een verzonnen verhaal,
  • Een inspirerend, waargebeurd, verhaal of
  • Een waarschuwend verhaal

James heeft het in zijn video over hoe je dit in video’s kunt toepassen, maar dit is natuurlijk zeer toepasbaar binnen presentaties, overleggen en andere gesprekken: video: betrokkenheid creëren met je presentatie:

Gebruik je één van de genoemde verhaaltypes vaak? Of heb je dit geprobeerd nadat je altijd het standaar verhaal hield? We zijn benieuwd naar je ervaringen!


Advertentie
[dfads params=’groups=130&limit=1′]


Over Michel Boks

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. ICT-regisseur, business intelligence en big data specialist en auteur op Projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Michel Boks →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.