Video: Kanban bord in 3 minuten

kanban-boardKanban is Japans voor Kan, visueel, en Ban, bord of kaart. Een visueel bord dus, waar doorgaans activiteiten voor het voltooien van een serie activiteiten gezet kan worden. De simpliciteit is wellicht mede oorzaak van de populariteit van kanban borden bij uiteenlopende organisatie types. Of je nu in de zorg, de bouw of zakelijke dienstverlening werkt – het is erg makkelijk om je kanban bord in je teamruimte te hangen en de voortgang elke dag even met elkaar te volgen (een ouderwetse ‘standup’, dagstart of scrumsessie dus). 

kanban bord video

Er zijn talloze tools op de markt en de beste is wellicht je muur. Koop een pak met geeltjes, trek een paar lijnen en daar is je kanban bord. Voor de ontwikkeling van Projectsucces.nl maakten we gebruik van een digitale variant van de muur, omdat we nu eenmaal niet allemaal altijd op dezelfde plek zitten en we de voortgang op afstand kunnen volgen. Je kunt dat ook oplossen door het teamlid wat wel bij je kamban-muur zit steeds een foto te laten rondsturen, maar mocht je overwegen een kanban bord digitaal te nemen raad ik je Leankit.com aan. Zie in deze drie minuten durende video hoe je je kanban bord in kunt richten (in het Engels, voor nu).


Advertentie
[dfads params=’groups=130&limit=1′]


Over Nigel van Houten

Mede-oprichter van BigDataHub en mede-eigenaar van InTellegus. Trackrecord in projectmanagement & (big)data. Veel interesse in redenen waarom; motivatie, sport, voeding, leiderschap. Doet aan fitness, bootcamp, hardlopen, airsoft en blogt als gast auteur op projectsucces.nl.

Bekijk alle berichten van Nigel van Houten →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.